Kleinschalige kaasmakerij
De kazen van Meester-Affineurs worden gemaakt in de kleinschalige kaasmakerij van Hollandsche Meesters in Rhenen. Deze kaasmakerij is ingericht om op een ambachtelijke wijze kaas te kunnen maken. Doordat de gekoppelde veehouders kleinschalig zijn worden er maar kleine hoeveelheden melk per keer verwerkt.


Precisie & Perfectie
De opgehaalde melk moet met uiterste precisie worden verwerkt. Doordat er gewerkt wordt met onbehandelde melk is het productierisico ook een stuk groter. Dat maakt het kaasmaken ├ęcht topsport. Het is belangrijk dat er 100% secuur en schoon gewerkt wordt.
Kortom: precisie & perfectie!


Het rijpingspakhuis
De kazen met natuurkorst worden in de speciale rijpingskamers in Rhenen gerijpt. Deze kamers zijn speciaal voor de rijping van kaas in natuurkorst. In onze rijpingskamers krijgen de kazen ook ├ęcht de tijd om te rijpen, zonder trucs of kunstjes om de kaas sneller te laten rijpen.

Tijdens de rijping worden de kazen meerdere keren per week met de hand gekeerd en (schoon)gewassen met bronwater en zeezout. Daarnaast worden ze steeds verwisseld van plaats op de plank, zodat alle kazen dezelfde rijping hebben. Als de kaas voldoende heeft gerijpt noemen we dit 'a point', en mag deze de rijpingskamers verlaten, op weg naar zijn uiteindelijke bestemming.